blog kulinarny gotuj z berretti
Risotto z suszonymi borowikami

Sposób przygotowania

Borowiki namoczyć w ok. 200 ml. ciepłej wody na 20 minut. Po odsączeniu grzyby pokroić w paski, cebule drobno posiekać.

Rozgrzać oliwę na patelni i dodać cebulę, po zeszkleniu dodać grzyby i smażyć przez 3 minuty.

Dorzucić ryż i smażyć aż wchłonie tłuszcz, ciągle mieszając, wtedy wlać uprzednio podgrzane białe wino.

Gdy ryż wchłonie wino, stopniowo dodać wywar pozostały po moczeniu grzybów oraz bulion

Doprawić do smaku i gotować dopóki ryż nie będzie miękki

Podawać posypane posiekaną natką
Może się przydać
Patelnia Stone
Patelnia Stone
0666 | 28 cm
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij