blog kulinarny gotuj z berretti
Shakshuka

Sposób przygotowania

Pomidory wyparzyć w gorącej wodzie, obrać, następnie pokroić na cztery części i pozbawić szypułek. No koniec posiekać w kostkę, sok zachować.

Rozgrzać masło lub oliwę na małej patelni, w międzyczasie pokroić czosnek i smażyć go przez chwile.

Wrzucić na patelnie pokrojone pomidory i sok, dodać przyprawy, wszystko smażyć przez 4 minuty.

Gdy pomidory się podsmażą dodaj jajka oraz sól. Gotować pod przykryciem przez około 3 minuty, do czasu ścięcia się białek.

Podawać z ziołami i/lub pieczywem.
Może się przydać
Patelnia Magnum
Patelnia Magnum
BR 0628 | 26 cm
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij